Geen vast contract

Huis kopen zonder vast contract?

Heb je geen vast contract, maar wil je wél graag een huis kopen? Bij Sarvé Hypotheken zijn er mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek met een tijdelijk contract, uitzendcontract, als zzp’er of ondernemer.

 

Tijdelijk contract met intentieverklaring

Kom je na je tijdelijke contract in aanmerking voor een vast contract? Vraag je werkgever dan om een intentieverklaring. De intentieverklaring is onderdeel van een werkgeversverklaring. Met een intentieverklaring wordt aangegeven dat het de bedoeling is dat je volgende contract een vast contract is. Op voorwaarde dat je hetzelfde blijft presteren en de bedrijfsomstandigheden niet veranderen.

Heb je een werkgeversverklaring met intentieverklaring?
Dan behandelen we de aanvraag alsof je een vast contract hebt.
Voor de berekening van je hypotheek gaan we uit van het bruto jaarinkomen dat je het afgelopen jaar verdiende.

Tijdelijk contract zonder intentieverklaring

Ook als je geen intentieverklaring van je werkgever krijgt zijn er mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. We kijken dan naar je bruto jaarinkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Heb je het laatste jaar minder verdiend, dan is je inkomen van het laatste jaar het uitgangspunt voor je maximale hypotheek.

Hypotheek met een uitzendcontract

Werk je via een bemiddelings- of uitzendbureau? Dan heb je vaak een uitzendcontract. Het uitzendbureau is je werkgever. Als je een hypotheek wil afsluiten met een uitzendcontract, dan is het handig om uit te zoeken of je een perspectiefverklaring kunt krijgen. Maar ook zonder perspectiefverklaring zijn er mogelijkheden.

Uitzendcontract met een perspectiefverklaring

Als je een uitzendcontract hebt, dan kan je je uitzendbureau om een perspectiefverklaring vragen. Met zo’n perspectiefverklaring wordt er naast je contract bij het uitzendbureau ook gekeken naar je opleiding, werkervaring, functie en vaardigheden. We behandelen je contract met een perspectiefverklaring als een vast dienstverband. Dat betekent dat we voor de berekening van je hypotheek uitgaan van het bruto jaarinkomen dat je afgelopen jaar verdiende.

Voorwaarden perspectiefverklaring
Er zijn in Nederland een aantal uitzendorganisaties die een perspectiefverklaring uitgeven. Er gelden bepaalde voorwaarden voor het aanvragen van een perspectiefverklaring. Zo moet je vaak minimaal een jaar in dienst zijn bij het uitzendbureau waar je werkt. Vraag ons welke uitzendbureaus een perspectiefverklaring bieden en wat de voorwaarden zijn.

Uitzendcontract zonder een perspectiefverklaring

Ook als je geen perspectiefverklaring krijgt is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een hypotheek te krijgen. We kijken dan naar je gemiddelde bruto jaarinkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Let op: heb je het laatste jaar minder verdiend, dan is je inkomen van het laatste jaar het uitgangspunt voor je maximale hypotheek.

HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?