Aankoop begeleiding

Aankoopbegeleiding

STAPPENPLAN

Stap 1. Op zoek naar jouw droomhuis

Ben je op zoek naar een droomhuis? Dan kunnen we je bij Sarvé Hypotheken helpen om je droom te laten realiseren. Het is verstandig om alvast om tafel te gaan met onze hypotheekadviseur voor een oriënterend gesprek. Dit eerste gesprek is bij Sarvé Hypotheken gratis. Via onze aankoopbegeleiding kun je doelgericht op zoek gaan naar een huis. Het is daarom handig om alvast te bepalen wat je belangrijk vindt aan jouw droomhuis:

Wil je een bestaand, of juist een nieuwbouwhuis?

Wil je een appartement, een rijtjeshuis of iets anders?

Aan de hand van jouw eigen checklist kun je doelgericht op zoek gaan naar jouw droomhuis!​

​​Stap 2. Een huis bezichtigen

Als je denkt jouw droomhuis te hebben gevonden is het verstandig om een bezichtiging te plannen. Hierbij is niet alleen het huis van belang, maar ook de omgeving. Sarvé aankoopspecialist ​​​ begeleidt en adviseert  je bij de tweede bezichtiging.

Stap 3. Bouwkundige keuring (optioneel)

​​Het is verstandig om een inventarisatie te laten maken van het onderhoud van het huis. Hiervoor kun je een bouwtechnische keuring aanvragen. Dit geeft je duidelijkheid over het effect van achterstallig onderhoud op de waarde van de woning. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Sarvé Hypotheken kan namens jouw, indien gewenst, een bouwkundig rapport aanvragen.

Stap 4. De onderhandeling kan beginnen

Ben je er zeker van dat het jouw droomhuis is? Dan begint het bij het uitbrengen van een eerste bod. Dit kun je samen met onze aankoopspecialist doen. Meestal krijg je een tegenbod van de verkopende partij. Dit gaat net zo lang door tot je het eens wordt over de prijs van het huis. Je tekent dan samen met de verkopende partij het voorlopig koopcontract. Dit is niet vrijblijvend. De term ‘voorlopig’ betekent wel dat je het recht hebt om binnen drie werkdagen van de koop af te zien. Vaak wordt je wel gevraagd een waarborgsom te storten van tien procent van de koopsom. Dit geeft de verkopende partij meer zekerheid dat je de gemaakte afspraken ook echt nakomt.

Stap 5. Een passende hypotheek: dat vraagt om onafhankelijk advies

Als je het voorlopig koopcontract samen met de verkopende partij hebt getekend, is de volgende stap de financiering van het huis. Je kunt een hypotheek afsluiten. Laat je hierover altijd goed adviseren door onze hypotheekadviseur. Zo weet je zeker dat je de hypotheek kiest die het beste bij je past.

Ben je al klant bij Sarvé Hypotheken en heb je verhuisplannen? Dan heeft Sarvé Hypotheken een passende oplossing voor jou. De rente bij geldverstrekkers is scherp en we kunnen jou snel een goed aanbod doen. Als het moet zelfs binnen een dag. En er zijn meer voordelen, zoals boetevrij aflossen uit eigen middelen, verhuisregeling. Neem voor jouw persoonlijke situatie contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Sarvé Aankoopspecialist staat ook voor jou klaar wanneer je een huis wilt kopen. De woningmarkt is vaak onbekend terrein. Daarom is het heel prettig en nuttig om je te laten

bijstaan door een deskundige en betrokken aankoopspecialist. Sarvé Hypotheken heeft verstand van zaken én heeft uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt.

 

Onze werkwijze

  • We bepalen de waarde van je woning;
  • We doen de onderhandeling over de koopprijs;
  • We bekijken en beoordelen het (voorlopig) koopcontract en bewaken de afspraken die hierin zijn gemaakt.
  • We laten de woning bouwkundig keuren (optioneel)
  • We laten de woning taxeren (optioneel)

PRIJS

Voor de aankoopbegeleiding werken we met een vast en voordelig tarief van  € 795,- inclusief BTW.

HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?